Verdachte moordzaak Oud Ade is partner slachtoffer

OUD ADE - De vrouw uit Leiden die dinsdagochtend is aangehouden wegens betrokkenheid bij de moord op Mimoun Bergoual uit Oud Ade is zijn partner. Dat leert navraag van Sleutelstad en Omroep West bij meerdere bronnen rond de familie van het slachtoffer.

De 38-jarige vrouw van het slachtoffer verklaarde in de nacht van de moord, op 29 december 2020, dat vier onbekende mannen de woning waren binnengedrongen. Ze was daarop het huis aan de Hofdijklaan op de grens van Leiderdorp en Oud Ade uitgevlucht en meldde zich later die nacht bij de politie in Leiden.

De afgelopen maanden deed de politie met een Team Grootschalige Opsporing onderzoek naar de toedracht van de moord op de 66-jarige ondernemer Bergoual die in de Marokkaans-Leidse gemeenschap de nodige bekendheid had. Hij was onder meer eigenaar van de supermarkt Tanger aan het Kooiplein en bezat nogal wat vastgoed.

De politie over de aanhoudingen in de moordzaak Oud Ade:

Aanhoudingen in Frankrijk

Het onderzoek leidde de rechercheurs naar Frankrijk, waarop in samenwerking met de Franse autoriteiten vanmorgen tot de aanhouding van de drie mannen uit Frankrijk werd overgegaan. Dit drietal, mannen van 48, 31 en 23 jaar oud, wordt net als de vrouw uit Leiden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 66-jarige Bergoual.

De verdachten zitten in beperkingen. Naar verwachting zal aan Frankrijk worden gevraagd om uitlevering van de drie Franse verdachten.

Meer over dit onderwerp:
MOORD OUD ADE
Deel dit artikel: