Oud-burgemeester Charlie Aptroot wordt geëerd met Burgemeester Aptrootpark

Charlie Aptroot krijgt stadspark met zijn naam
Charlie Aptroot krijgt stadspark met zijn naam © Omroep West
ZOETERMEER - Precies één jaar geleden vertrok Charlie Aptroot als burgemeester van Zoetermeer. De coronapandemie zette tot twee keer toe een streep door een gepland afscheid, maar dinsdag kreeg de oud-burgemeester alsnog een waardige (online) afscheidsreceptie. Inclusief verrassing met de onthulling van een naambord: het Burgemeester Aptrootpark.
Stiekem had de oud-burgemeester er wel op gehoopt. Veel van zijn voorgangers zijn immers geëerd met een vernoeming. Jan Waaijer kreeg een brug, burgemeester Van Leeuwen zag ooit een passage in het centrum naar zich vernoemd en twee parken dragen de namen van de burgermeesters Van Tuyll en Vernéde.
Op dit moment is Aptroot nog waarnemend burgemeester in Voorschoten. Daar stopt hij op 1 mei dit jaar mee. Hij wordt dan opgevolgd door Nadine Stemerink. Vlak nadat hij stopte als burgemeester van Zoetermeer, werd hij gevraagd de zieke Pauline Bouvy (toen nog burgemeester in Voorschoten) tijdelijk te vervangen.
Charlie Aptroot krijgt na een jaar toch zijn afscheid in Zoetermeer
's Ochtends vertelde Aptroot nog tegen zijn vrouw dat hij al op een vernoeming hoopte: 'Maar ik heb wel gepiekerd', zei hij. 'Ik dacht, misschien wordt het een straatje ergens, maar ik vind dit, een centrumpark in het midden van de stad echt geweldig. Ik voel mij vereerd, het doet mij emotioneel heel wat.'

'De stad zit in mijn hart'

En die emotie was ook even kort te zien. 'Ik ben een echte Zoetermeerder geworden' zegt Charlie Aptroot, 'die stad zit echt in mijn hart. Deze stad doet iets met met je. Mijn voorganger Waaijer woont in Zoetermeer, zijn voorganger Van Leeuwen woont in Zoetermeer en ook ik woon in Zoetermeer. Dat zegt toch wel wat dat drie oud-burgemeesters hier blijven wonen'.
Charlie Aptroot was 7,5 jaar burgemeester van Zoetermeer; van 3 september 2012 tot 31 maart 2020. Zijn afscheid vond midden in de coronacrisis plaats. Dat noemde Aptroot 'een afscheid in een ongemakkelijke situatie'.