Delftse moordverdachte (23) uit voorarrest, onvoldoende aanwijzingen voor grote rol

De politie doet onderzoek na de moord in Delft
De politie doet onderzoek na de moord in Delft © ANP
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat één van de twee verdachten van de dodelijke steekpartij in de De Colignystraat in Delft, vrijgelaten moet worden uit voorarrest. De 23-jarige Otis R. was er wel bij toen op 1 september vorig jaar de 36-jarige Chakib om het leven werd gebracht, maar er zijn onvoldoende aanwijzingen dat R. een belangrijke rol speelde.
R. is onlangs uitgebreid verhoord door de politie. Op basis van die verklaring besloot de rechtbank donderdag dat het voorarrest van de Delftenaar opgeheven moet worden. Volgens de rechter is R. niet naar de woning in de De Colignystraat meegegaan met de opzet om Chakib te doden. Naast Otis R. zit ook de 23-jarige Hagenaar Vincenzo S. vast voor deze zaak. Het geweld zou bij hem vandaan zijn gekomen.

'Zwaar teleurgesteld'

De rechtbank negeerde de oproep van de officier van justitie, die vond dat Otis R. vast moet blijven zitten. Het besluit om R. vrij te laten uit voorarrest leidde tot verbijstering bij nabestaanden van Chakib die in de rechtszaal waren. 'Dit is ongelofelijk. Ik ben zwaar teleurgesteld', zei een van hen.
De inhoudelijke behandeling van de zaak bij de Haagse rechtbank zal mogelijk eind september plaatsvinden. R. komt vrijdag vrij.