Hagenaar overleden in ziekenhuis na politieoptreden

DEN HAAG - Een vijftigjarige Hagenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur in het ziekenhuis overleden. Hij was daar opgenomen nadat hij op woensdag 31 maart onwel was geworden toen de politie hem wilde meenemen vanaf het Rijswijkseplein in Den Haag. De Rijksrecherche doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

Woensdag rond het middaguur gingen twee politiemensen naar het Rijswijkseplein omdat er een melding was over een man die zich gevaarlijk zou gedragen. Daar aangekomen zagen zij een man die aan het signalement voldeed.

De agenten besloten de man over te brengen naar de opvang voor verwarde personen. De man wilde niet mee en werkte de politie tegen. Daarop kreeg de politie assistentie van twee boa's van de HTM.

Rijksrecherche

De man werd geboeid, maar raakte daarna onwel. Hij werd gereanimeerd en een ambulance bracht de man naar het ziekenhuis. Daar overleed hij zaterdagnacht.

Naar het overlijden van de Hagenaar wordt onderzoek gedaan door de Rijksrecherche. Dat is een onafhankelijke instantie die onder leiding van het Openbaar Ministerie het optreden van de politie onderzoekt. Dat gebeurt altijd wanneer bij politieoptreden iemand overlijdt of (zwaar)gewond raakt.

Meer over dit onderwerp:
RIJSWIJKSEPLEIN DEN HAAG POLITIE DEN HAAG
Deel dit artikel: