Acht woningen ontruimd na brand in portiekflat in Waddinxveen

De woning werd door de brand volledig verwoest
De woning werd door de brand volledig verwoest © AS Media
WADDINXVEEN - In een portiekflat aan het Koningin Wilhelminaplein in Waddinxveen heeft woensdagmiddag een flinke brand gewoed. Een woning op de eerste verdieping is volledig verwoest door het vuur. Bewoners van de zeven andere woningen in de flat moesten het pand verlaten. De brandweer doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Rond 12.00 uur kreeg de brandweer een melding van een uitslaande brand in de portiekflat. Omdat de vlammen zowel aan de voor- als de achterkant van het pand uitsloegen zijn twee tankautospuiten ingezet. Ondanks de inzet van de brandweer is de woning door het vuur volledig verwoest, maar zijn de andere woningen in de flat gespaard gebleven. Rond 13.00 gaf de brandweer het signaal 'brand meester.'
Er raakte niemand gewond. De bewoners van de woning in kwestie waren op het moment van de brand niet thuis. Twee andere flatbewoners zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie nadat zij de flat moesten ontvluchten. Hoe de brand precies is ontstaan kan de brandweer nog niet zeggen, daar wordt nog onderzoek naar gedaan. Zodra er is geventileerd kunnen de bewoners van de andere huizen terug naar binnen, bevestigt een woordvoerder van de brandweer.