Bromfietser (60) overleden na aanrijding op Erasmusweg Den Haag

De brommer van het slachtoffer kwam onder de auto terecht
De brommer van het slachtoffer kwam onder de auto terecht © Regio15
DEN HAAG - Een 60-jarige man uit Den Haag is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een verkeersongeluk op de Erasmusweg in Den Haag. Dat meldt de politie. Hij reed vrijdagavond op een bromfiets, toen hij betrokken raakte bij een aanrijding met een auto. Die auto en de bromfiets botsten vervolgens tegen een andere auto, die bij de verkeerslichten stil stond.
Het ongeluk gebeurde rond 22.00 uur net na de rotonde van het Erasmusplein. Toen agenten op de locatie kwamen, troffen ze het slachtoffer aan op de weg. De man bleek zwaargewond te zijn. Er werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de nacht aan zijn verwondingen overleed.
De bestuurder van de auto die bij de verkeerslichten stond te wachten, een 43-jarige man uit Den Haag, was niet meer aanwezig. Hij is even later aangehouden in zijn woning, omdat hij de plaats van het ongeluk had verlaten. De andere automobilist is een 29-jarige man, eveneens uit Den Haag. De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.