Niet meer struikelen op de struikelboulevard, Den Haag pakt obstakels aan

Aanpak van de zogenoemde struikelboulevard
Aanpak van de zogenoemde struikelboulevard © Omroep West
DEN HAAG - Loszittende stoeptegels, het is een grote ergernis en gevaarlijk. Vier- tot vijfhonderd Haagse ouderen belanden jaarlijks bij de spoedeisende hulp als gevolg van een val door slechte bestrating, stelt de Stedelijke Ouderen Commissie Den Haag (SOC). De gemeente pakt deze struikelpunten nu aan. Maandag was de Landréstraat in Loosduinen aan de beurt. Deze straat heeft de bijnaam 'de struikelboulevard'.
Vorig jaar werd het Haags Struikelmeldpunt opgezet door de SOC. Er kwamen meer dan vierhonderd meldingen binnen over losliggende stoeptegels en andere obstakels op straat. De meeste meldingen kwamen uit Loosduinen en de Landréstraat werd vaak genoemd. Op de tweede plek staat Escamp Oost en West, en dan met name de Heiloostraat en de Volendamlaan. Verder waren er klachten over Segbroek en het centrum.
De gemeente Den Haag heeft de schop voortvarend opgepakt en is aan de slag gegaan om de bestrating recht te leggen. In Segbroek zijn alle gemelde punten verholpen. Nu wordt Loosduinen aangepakt.

Arm uit de kom

'Het is voor ons een feestdag', vertel Henny Weerman van de SOC in het radioprogramma West Wordt Wakker. Zelf is ze op het Voorhout gevallen. 'Arm uit de kom, bont en blauw en ik werd met de ambulance afgevoerd, dus ik ben blij dat het wordt aangepakt.'
Het Struikelmeldpunt was de eerste actie van de Stedelijke Ouderen Commissie om de stad een stukje senior-toegankelijker te maken. Ze zullen ook samen met de gemeente een stadsdeelschouw opzetten, omdat voorkomen beter is dan genezen. Hierbij kijken ze naar de beschikbaarheid van openbare toiletten, verlichting van de straten en locaties voor extra bankjes.