Taakstraf voor ex-commandant reddingsbrigade na ontucht met 15-jarige strandwacht

DEN HAAG - Een voormalige postcommandant van de Haagse reddingsbrigade die een seksuele relatie had met een 15-jarige strandwacht heeft een taakstraf gekregen van de Haagse rechtbank. De Hagenaar zat al een dag vast nadat de affaire met de minderjarige jongen uitkwam. De voormalige postcommandant hoeft nu niet meer terug naar de gevangenis. De 30-jarige man krijgt alleen nog een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

De 15-jarige jongen was 'lifeguard' bij de reddingsbrigade en werd tijdens het strandseizoen van 2016 verliefd op de tien jaar oudere verdachte. Ze hadden ongeveer een jaar een geheime relatie, waarbij het ook verschillende malen tot seks kwam.

Een tuchtcommissie verbood de postcommandant, toen de ontucht was uitgekomen, om de komende acht jaar nog een functie te vervullen bij de Haagse reddingsbrigade. Daarna besloot ook het Openbaar Ministerie (OM) de Hagenaar voor de rechter te slepen. Het OM eiste twee weken geleden tijdens de strafzitting al een taakstraf van 240 uur.

LEES OOK: Hof: lagere straf voor vrouw die relatie met 14-jarig vriendje van dochter had

Meer over dit onderwerp:
REDDINGSBRIGADE DEN HAAG RECHTSZAAK
Deel dit artikel: