Bij ons in Laak: Kamperen in Spoorwijk en voetballen op het Ketelplein

Fred Zuiderwijk tussen de sportende jeugd uit Laak
Fred Zuiderwijk tussen de sportende jeugd uit Laak © Omroep West
DEN HAAG - Laak is het kleinste stadsdeel van Den Haag met iets meer dan 40.000 inwoners. Presentator Fred Zuiderwijk bezoekt op TV West de komende vier weken het stadsdeel dat vooral tijdens het interbellum zijn gezicht kreeg. Tussen de huizenblokken ontdekt Fred in de eerste aflevering onder andere een camping en gaat hij op bezoek bij het Zeekadetcorps.
Maar, naast het opbouwen van tenten en varen in een bootje is er meer te beleven in Laak. Dat merkt Fred als hij op een trapveldje staat tussen de plaatselijke jeugd. 'We mogen van geluk spreken dat we een veldje hebben', zegt een van de jonge voetballertjes.
Bij ons in Laak: voetballen op het Ketelveld
Vooral zijn ze trots op Sandro, de man die de kinderen begeleid. Met een heuse yell wordt de coach bedankt voor zijn niet aflatende inzet op het Ketelveld. Terwijl de talenten 'hieperdepiep Sandro' roepen, loopt Fred alweer door naar de volgende bestemming in de wijk.

'Ik word zen van de camping'

Dat is de buurtcamping. De tentenverzameling staat in Spoorwijk waar Marjan lekker geniet van het voorjaarszonnetje. 'Hier in het park hebben we lekker een camping opgezet', zegt ze tevreden. 'Het is fantastisch. Ik word er helemaal zen van.'
Spoorwijk is niet de enige buurt met een camping. 'We zetten die buurtcampings in heel Nederland op zodat je je buren leert kennen', vertelt Marjan tegen Fred. 'Mekaar even een goede vakantie toewensen. De kinderen kunnen hun lol op.'
Bij ons in Laak: de buurtcamping
In de 4-delige tv-serie Bij ons in Laak, die vanaf 15 april bij Omroep West wordt uitgezonden, gaat presentator Fred Zuiderwijk terug naar het stadsdeel waar hij is opgegroeid. We zien Fred stuntelen met het opzetten van een tent bij buurtcamping Spoorwijk, hij gaat overstag bij het Zeekadetcorps Den Haag, plant viooltjes bij Laak Bloeit, maakt een Bulgaars dansje bij de Bulgaarse Club Laak en maakt kennis met de dames van Gauwuh Vrauwuh.