Past precies: miljoenenjacht door bruggen in Alphen en Boskoop

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een enorm jacht vaart donderdag door Alphen aan den Rijn, Boskoop en Gouda richting Rotterdam. Dat gebeurt met enige regelmaat, maar met bijna 100 meter lang is dit wel een enorme joekel. Het jacht manoeuvreert vandaag over de Heimanswetering, Oude Rijn en de Gouwe.

Het gebeurt wel vaker dat er megajachten door de regio varen, maar dit schip is een tandje groter: maar liefst 94 meter lang en veertien meter breed, schrijft mediapartner Studio Alphen.

Het is passen en meten bij de verschillende bruggen waar Viva, zoals het megajacht heet, zich doorheen moet wurmen. 'Project 817' wordt begeleid door sleepboten. Bij de bruggen staan specialisten met stootkussens opgesteld om het schip zonder beschadigingen door de oeververbindingen te loodsen.

Foto: ANP / John van der Tol

Foto: ANP / John van der Tol
Foto: ANP / John van der Tol

Foto: ANP / John van der Tol

Van Kaag naar Rotterdam

Viva is op weg van jachtbouwer Feadship op Kaag-eiland naar de Rotterdamse haven. Afgelopen nacht overnachtte het schip op het Braassemermeer. Aankomende nacht ligt de boot stil in Gouda. Op de Noordzee gaat het jacht een proefvaart maken. Wie de eigenaar is en hoe veel geld het pareltje kost, wordt geheim gehouden.

Meer over dit onderwerp:
JACHT ALPHEN AAN DEN RIJN
Deel dit artikel: