Gecrashte Lamborghini volgens huurder gestolen, maar Westlandse eigenaar gelooft dat niet

De gecrasthe Lamborghini
De gecrasthe Lamborghini © Politie Rotterdam
DE LIER - Een Lamborghini crashte woensdagavond op de randweg bij Dordrecht. De bolide werd verhuurd door een bedrijf uit De Lier. De crash krijgt nog een vervelend staartje, want degene die de wagen huurde, zegt nu dat de auto werd gestolen voor de crash. Danny Vijverberg van Buena Vida Supercar Verhuur in De Lier gelooft daar niks van. 'Hij had zelf de sleutels nog en wilde niet vertellen waar de wagen gestolen was', zegt hij tegen RTV Rijnmond.
De Lamborghini Huracán - met een nieuwwaarde van zo'n 318.000 euro - belandde woensdag in de vangrail op de N3. De twee mannen die in de auto zaten, sloegen na de crash op de vlucht, zo meldt de politie.
'We geloven niets van het verhaal van de huurder over de diefstal', zegt Vijverberg tegen Rijnmond. 'En als hij inderdaad iemand anders heeft laten rijden, dan heeft de meneer een heel groot probleem.' Als het inderdaad zo is dat iemand anders achter het stuur van de wagen heeft gezeten ten tijde van de crash, dan kan er geen beroep gedaan worden op de verzekering. 'Hij is dan nog heel lang bezig met terugbetalen.'

Klanten worden uitgebreid gescreend

De eigenaar, het verhuurbedrijf in De Lier, kan de gegevens van de auto helemaal uitlezen. Zo kan het bedrijf van een afstand zien waar de auto rijdt, maar bijvoorbeeld ook de snelheden die zijn gehaald. 'Als het echt verkeerd gaat, kunnen we de auto zelfs op afstand stoppen.' Die dag leek het allemaal goed te gaan, zegt Vijverberg. Alleen 's avonds gingen de snelheden toch omhoog.
Volgens Vijverberg worden klanten uitgebreid gescreend voordat ze met de auto mogen wegrijden. Dat is ook in dit geval gebeurd. 'Hij zag eruit als een keurige klant en dat moet ook wel als je dit soort wagens huurt.'
© Politie Rotterdam

Niet de duurste wagen

De politie kon nog niks zeggen over wie de schuld heeft bij het ongeluk. De zaak is nog in onderzoek en er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Of de auto total-loss is, weet de eigenaar nog niet. De Lamborghini die woensdag crashte was overigens niet de duurste wagen die door Buena Vida Supercar wordt verhuurd. De duurste is de Lamborghini Aventador met een nieuwwaarde van 563.000 euro.