Waar is dat feestje? The Streamers gaan los op het Noordeinde

DEN HAAG - De gelegenheidsband The Streamers met onder meer Guus Meeuwis en Kraantje Pappie verzorgt op Koningsdag een livestreamconcert vanaf het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Omdat Willem-Alexander en Máxima op 27 april overdag in Eindhoven zijn voor het vieren van Koningsdag, is het nog onduidelijk of zij 's avonds aanwezig zijn bij het concert.
Nooit eerder vond er zo'n groot popconcert plaats bij het werkpaleis van de koning. De groep strijkt neer op het binnenplein bij de Koninklijke Stallen voor een verjaardagsconcert voor de koning. De koninklijke familie is in ieder geval aanwezig bij de repetities voor het concert dat 's avonds zal worden gestreamd vanaf het terrein van Paleis Noordeinde in Den Haag. Of Willem-Alexander, die op 27 april 54 jaar wordt, en zijn gezin 's avonds daar dan ook bij zijn, is nog niet bekend.
Het is het tweede concert van 'de grootste band uit de Nederlandse popgeschiedenis', zoals The Streamers zichzelf omschrijft. De band is in coronatijd opgericht door Guus Meeuwis en Kraantje Pappie. Andere bandleden zijn onder meer Miss Montreal, Typhoon, Maan en Paul de Munnik. Speciaal voor de jarige koning doet The Streamers een 'Koningsdagblok'. Wat dat precies inhoudt, is nog een verrassing. Verzoekjes van Willem-Alexander zijn wel van harte welkom.

Kaarten zijn gratis

Net zoals voor de eerste show op 20 maart zijn de kaarten voor het livestreamconcert weer gratis en te bestellen via de website van The Streamers, waar ook onder anderen Van Velzen, Thomas Acda, Suzan & Freek en Nick & Simon bij horen. Fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in de 'fooienpot'.
De groep werd vorige maand opgericht omdat liveoptredens in coronatijd er voorlopig niet inzitten. De eerste gratis show vond plaats vanuit het Amsterdamse Koninklijk Theater Carré. De belangstelling voor het optreden was groot: ruim 1,2 miljoen mensen uit verschillende landen keken mee.