A13 naar Den Haag dit weekend dicht vanwege werkzaamheden

DEN HAAG - Door werkzaamheden aan het asfalt is de A13 richting Den Haag tot maandagochtend vroeg afgesloten tussen knooppunt Kleinpolderplein en de aansluiting met de N470 bij Delft. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van dertig minuten.

Vorig weekend was de A13 tussen Rotterdam en Den Haag ook al dicht. Rijkswaterstaat gaat het asfalt vernieuwen en onderhoud plegen aan de verharding en voegovergangen. Daarom is de weg afgesloten vanaf vrijdagavond 22.00 uur. Weggebruikers kunnen op maandag 19 april vanaf 5.00 uur weer over de weg rijden.

Naast de hoofdweg zijn ook meerdere toeritten, afritten en verbindingswegen afgesloten, waaronder de afrit Delft-Zuid en de verbindingsweg van de A20 naar de A13 vanaf Gouda.

Omleidingsroutes

Automobilisten op de A20 richting Amsterdam en Den Haag worden via knooppunt Kethelplein omgeleid naar de A4. Verkeer op de A16 richting Amsterdam en Den Haag wordt vanaf knooppunt Terbregseplein via de A20 richting Gouda, de N457 en de A12 omgeleid.

De extra reistijd hierdoor kan oplopen tot maximaal dertig minuten. De belangrijkste omleidingsroute, de A4 richting Den Haag, was zaterdagmiddag een tijdje dicht na een ongeluk bij de Ketheltunnel. Daarbij waren zeven auto's betrokken.

Rijstroken op A4 dicht

Ook op de A4 zijn werkzaamheden. Ter hoogte van Zoeterwoude-Dorp in de richting Amsterdam zijn twee van de vier rijstroken dicht van vrijdagavond tot maandagochtend vroeg. Ook de verbindingsweg van de A4 naar de N11 en de aansluiting Zoeterwoude-Dorp-Leiden is afgesloten.

Meer over dit onderwerp:
A13 SNELWEG WEGWERKZAAMHEDEN
Deel dit artikel: