Korfballers Fortuna grijpen in leeg Ahoy naast de landstitel

DELFT - Het is de korfballers van Fortuna/Delta Logistiek uit Delft niet gelukt om opnieuw de landstitel te pakken. In een leeg Ahoy was medefinalist PKC/SWKGroep zaterdagmiddag met 22-18 te sterk. Twee jaar terug won Fortuna wel de landstitel. Afgelopen jaar was er geen finale vanwege het coronavirus.
Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in een vrijwel lege zaal van Ahoy in evenwicht. Fortuna dwong in de beginfase een aardige marge af (4-1), maar PKC kwam terug tot 4-4. De rust brak aan met stand van 9-8 in het voordeel van de ploeg uit Delft.
Ook na de pauze behield Fortuna aanvankelijk het initiatief. Bij een voorsprong van 11-9 stokte de productie echter geruime tijd aan de kant van de titelverdediger. Ook PKC had moeite met de afwerking, maar met nog minder dan een kwartier te spelen, kwam de ploeg uit Papendrecht dankzij een treffer van Nienke Hintzbergen toch op gelijke hoogte.
Dankzij Sanne van der Werff kwam PKC voor de eerste keer in het duel op voorsprong: 13-12. Daarna nam PKC vlot afstand van het leeg gespeelde Fortuna.