15-jarige belager van persfotograaf krijgt 35 uur leerstraf en moet excuusbrief schrijven

DEN HAAG - Een 15-jarige jongen uit Den Haag, die in februari een persfotograaf van Regio15 belaagde, heeft maandag een leerstraf van 35 uur gekregen. Ook moet hij een excuusbrief schrijven aan de fotograaf.

De jongeman viel de fotograaf aan op 17 februari bij het politiebureau in de Haagse wijk Loosduinen. Die was daar beelden aan het maken naar aanleiding van een steekpartij in de wijk even daarvoor plaatsvond. De broer van de belager was slachtoffer van die steekpartij en werd op het politiebureau verzorgd.

Op beelden is te zien hoe de jongen het bureau uit komt en naar de fotograaf roept dat hij door moet lopen. Vervolgens rent hij op hem af en duikt bovenop hem. De fotograaf valt op de grond en wordt geschopt en geslagen.

Mensen die een leerstraf krijgen, moeten een cursus volgen die laat zien welke gevolgen hun gedrag heeft. Een voorbeeld van een leerstraf is een cursus sociale vaardigheden.

Besloten zitting

De jongen moest hiervoor maandag op een Openbaar Ministerie-zitting verschijnen. Op deze besloten zitting is hem een straf voorgesteld. Volgens het OM is rekening gehouden 'met de situatie waarin de jongen zich op dat moment bevond'. Mocht de jongeman niet akkoord gaan met zijn straf dan moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

LEES OOK: Aangevallen fotograaf: 'Het gebeurt me nu voor de tweede keer'

Deel dit artikel: