Automobilist vecht met politie na aanhouding voor rijden onder invloed

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
LEIDSCHENDAM - Een 36-jarige automobilist uit Leidschendam heeft zich dinsdag flink verzet toen hij in de boeien werd geslagen omdat hij te veel gedronken had. Dat meldt de politie. De man begon te vechten met de agent die handboeien bij hem om wilde doen.
De Leidschendammer kreeg een stopteken op de Prins Johan Willem Frisolaan omdat hij hard en slingerend over de weg reed. Agenten controleerden zijn rijbewijs, maar dat bleek ongeldig te zijn.
Op dat moment rook de agent een alcohollucht bij de bestuurder en nam daarop een blaastest af. Omdat uit de blaastest bleek dat de man vermoedelijk te veel had gedronken, werd hij aangehouden. De Leidschendammer werd volgens de politie agressief en gedroeg zich vervelend. Terwijl de agent bezig was handboeien bij de man om te doen, verzette hij zich hevig en begon hij te vechten met de agent.

Gebruik van pepperspray

De bestuurder wist zich los te rukken, maar werd uiteindelijk aangehouden na assistentie van meer agenten en gebruik van pepperspray. Een blaastest op het politiebureau gaf een alcoholgehalte van 505 ug/l aan, terwijl de limiet 220 ug/l is.
De agent verwondde zijn vinger. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt.