Voorlopig groen licht voor bouw hoge woontorens bij Alphens winkelcentrum De Aarhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zet het sein voorlopig op groen om twee woontorens te bouwen rond winkelcentrum De Aarhof. Respectievelijk 61 (zeventien verdiepingen) en 43 meter (elf verdiepingen) hoog worden de beoogde eyecatchers van het Alphense stadshart. Het betekent nog niet dat de bouw definitief doorgaat, meldt mediapartner Studio Alphen.

Binnen nu en twee jaar moet het nu geaccordeerde schetsontwerp worden omgezet in een 'voorlopig ontwerp' en aansluitend een 'definitief ontwerp'. Tot slot moet nog het nieuwe bestemmingsplan worden vastgesteld. Pas als dat gebeurd is, en eventuele aansluitende juridische procedures zijn doorlopen, kan de nieuwbouw en renovatie van De Aarhof starten.

Het grootste struikelblok is vooralsnog de bouw van een bijbehorende parkeergarage. Ook daar zou de gemeenteraad donderdag ook een besluit over nemen, maar dat is uitgesteld naar de eerstvolgende raadsvergadering. In de tussentijd worden gemeenteraadsleden tijdens een besloten vergadering bijgepraat over de financiële gevolgen.

LEES OOK: Gigantische woontorens moeten metamorfose De Aarhof compleet maken

Deel dit artikel: