'Blijf met je poten van het spoorpersoneel af!'

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
GOUDA - 'Hier hadden doden kunnen vallen!' VVMC, de Vakbond voor Rijdend Personeel op het spoor, heeft geen goed woord over voor de zware mishandeling van twee NS-medewerkers, afgelopen dinsdag op station Gouda. Een van de slachtoffers werd zelfs op het spoor geduwd. 'Blijf met je poten van het spoorpersoneel af!', zegt VVMC.
De mishandeling was dinsdagavond toen de medewerkers van Veiligheid & Service twee reizigers opwachtten die uit de trein werden gezet, omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De passagiers wilden nergens aan meewerken en vielen de NS-medewerkers aan. 'We vragen ons af wat voor soort figuren dit zijn, die mensen die gewoon hun werk doen zo mishandelen en in het spoor duwen', reageert de vakbond furieus.
De twee slachtoffers zijn na de aanval naar het ziekenhuis gebracht. 'Beide hebben de nodige verwondingen overgehouden aan dit buitensporige geweld', meldt VVMC. 'Misschien moeten dit soort jongens geconfronteerd worden met de gevolgen van een aanrijding met een persoon, zodat ze kunnen zien van wat de gevolgen kunnen zijn als je iemand in het spoor duwt.'

Arrestaties

Politieagenten konden de verdachten, een 20-jarige Hagenaar en een man van 19 uit Delfzijl, later in de omgeving aanhouden. Ze waren goed zichtbaar op camerabeelden van het station. Het tweetal zit nog steeds vast, liet de politie vrijdagochtend weten.