Leiden herstelt fout geplant gemeentesymbool en draait sleutels om

LEIDEN - In het Leidse Van der Werfpark zijn de planten onder het standbeeld van burgemeester Van der Werf opnieuw aangeplant. De planten die het gemeentesymbool, de Leidse sleutels vormen, waren verkeerd om in de grond gestopt. De baarden van de sleutels wezen in eerste instantie omlaag, maar staan nu in de richting van het standbeeld, meldt mediapartner Sleutelstad.

Een opmerkzame inwoonster wees de gemeente op de fout dat de Leidse sleutels niet goed waren geplant onder het standbeeld. Leiden herstelde het missertje snel. Iedereen moet de sleutels goed kunnen zien, verklaarde een woordvoerder van de gemeente. Het is niet de bedoeling dat de Leidse sleutels alleen vanaf het standbeeld goed te zien zijn. Daarom werd de beplanting 180 graden gedraaid.

In het verleden kende de beplanting onder het standbeeld vele vormen, maar regelmatig werden er aan de voet van Leidens beroemdste burgemeester Leidse sleutels aangeplant met de baarden omhoog, zoals gebruikelijk.

De baarden van de sleutels wijzen in eerste instantie de verkeerde kant op | Foto: Tineke Schutte

Renovatie van het park

De nieuwe aanplant maakt onderdeel uit van de renovatie van het Van der Werfpark. De beplanting en het gras wordt aangepakt en ook het hekwerk wordt vervangen. Eerder al zijn de voetpaden aangepakt.

LEES OOK: Leidse gemeenteraad woedend over gesnoeide klimop in stadspark

Meer over dit onderwerp:
SLEUTELSTAD RNN LEIDEN
Deel dit artikel: