Man uit Delfzijl langer vast voor mishandeling NS-personeel, Hagenaar binnenkort voor rechter

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
GOUDA - Een van de mannen die verdacht wordt van de zware mishandeling van twee NS-medewerkers op station Gouda, zit nog zeker twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Een van de slachtoffers werd tijdens de aanval op het spoor geduwd.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 20-jarige man uit Delfzijl van zware mishandeling van een van de NS-medewerkers en openlijke geweldpleging tegen de ander. Een vriend van de verdachte, een man van 19 uit Den Haag, werd ook gearresteerd.
De Hagenaar zou een van de slachtoffers hebben geslagen. De rechter-commissaris heeft hem inmiddels vrijgelaten, maar hij wordt nog wel verdacht van openlijke geweldpleging. Hij mag zich op dinsdag 4 mei al bij de politierechter melden.

Uit de trein gezet

De mishandeling was dinsdagavond toen de medewerkers van Veiligheid & Service twee reizigers opwachtten die in Gouda uit de trein werden gezet, omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. De passagiers wilden nergens aan meewerken en vielen de NS-medewerkers aan. De slachtoffers zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht.
VVMC, de Vakbond voor Rijdend Personeel op het spoor, reageerde eerder al furieus: 'Hier hadden doden kunnen vallen! Blijf met je poten van het spoorpersoneel af!' De vakbond zegt dat de verdachten misschien geconfronteerd moeten worden met de gevolgen van een aanrijding tussen een trein en een persoon. ‘Zodat ze kunnen zien van wat de gevolgen kunnen zijn als je iemand in het spoor duwt.'