Illegaal vuurwerk woonhuis Zoetermeer lag in geheime ruimte, bewoners aangehouden

Defensie moest het vuurwerk uit de woning halen
Defensie moest het vuurwerk uit de woning halen © Regio15
ZOETERMEER - De lading illegaal vuurwerk die de politie gisteren vond in een woonhuis in Zoetermeer lag in een geheime ruimte. Dat heeft de politie maandag bekend gemaakt. Beide bewoners, een man van 38 en een vrouw van 35, zijn gearresteerd.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) moest er zondag aan te pas komen om het vuurwerk uit de woning en het tuinhuisje weg te halen en tot ontploffen te brengen. Het professionele vuurwerk lag opgeslagen in het tuinhuisje en op zolder van de woning aan het Bijvoetplan. Om het vuurwerk op zolder op te slaan hadden de twee bewoners een verborgen ruimte achter een dubbele muur gebouwd.
Behalve het vuurwerk troffen agenten ook een aantal alarmpistolen aan. Deze zijn door de agenten in beslag genomen voor onderzoek. Ook werd er beslag gelegd op twee auto's en twee motoren.

Hun huis verlaten

De bewoners van de twee aangrenzende woningen moesten uit voorzorg hun huis verlaten en zijn tijdelijk naar familie gegaan. De politie gaat de vondst van het vuurwerk bij de gemeente rapporteren, zodat die kan beslissen over eventuele bestuurlijke maatregelen.