Van prinses Jasmine naar singer-songwriter: musicalster Nienke gooit roer om door corona

SASSENHEIM - Ze ging van acht shows per week naar helemaal niets. 'Dat was echt een hele grote levensverandering', vertelt Nienke Latten uit Sassenheim. Ze ging op zoek naar andere mogelijkheden en liet zich inspireren door alle emoties die door deze crisis loskomen.

Nienke speelde prinses Jasmine in de Duitse versie van de musical Aladdin, tot corona om de hoek kwam kijken. In eerste instantie kreeg de hele crew te horen dat ze vier weken niet zouden spelen in verband met de net uitgebroken pandemie.

‘Vier weken', dacht Nienke, 'hoe ga ik die tijd doorkomen?' Weken werden maanden en inmiddels is ze anderhalf jaar verder. Na eerst een paar weken geschilderd te hebben en het huis van onder tot boven schoon te hebben gemaakt, besloot ze achter de piano te gaan zitten. Een avondje improviseren en haar eerste nummer lag op de plank: From a distance.

'Toen ik erachter kwam dat het zo’n passie was, dacht ik: wat fijn dat ik me in deze tijd toch nog zo creatief kan uitdrukken', vertelt Nienke. Haar derde nummer komt binnenkort uit.

Eurovisie Songfestival

'Als ik een mooi, goed, hoog doel voor mezelf kan neerzetten met wat ik graag wil doen met mijn eigen muziek, dan zou ik heel graag ooit Nederland willen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival', vertelt Nienke.

Nienke Latten speelt piano in haar ouderlijk huis in Sassenheim | Foto: Omroep West

'Ik wil niets liever dan muziek maken, mensen magie brengen', vervolgt ze. Op het moment dat ze zich realiseert dat mensen dit al zo lang niet meer live hebben mogen meemaken. wordt ze emotioneel: 'Ik hoop zo dat alles snel weer open kan zodat we weer vreugde kunnen brengen en het geluk in het leven kunnen vieren.'

Meer over dit onderwerp:
KUNST EN CULTUUR MUSICAL NIENKE LATTEN
Deel dit artikel: