Politie onderzoekt of beschieting restaurant en vondst explosief verband houden

© John van der Tol
DEN HAAG - De Haagse politie onderzoekt of de beschieting van een restaurant in de wijk Ypenburg en de vondst van een explosief een week later bij een huis in het centrum van Den Haag iets met elkaar te maken hebben.
In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 april werd restaurant Chip Sigi onder vuur genomen. Ook raakte het pand aan de Laan van Haamstede beschadigd door een explosie. In de buurt werd een uitgebrande auto gevonden. Burgemeester Jan van Zanen sloot het restaurant daarna voor twee weken. De politie kan tot op heden niet zeggen wie er achter de beschieting zat.
Het restaurant spreekt op de Facebookpagina van een 'vervelend voorval'. De eigenaar van Chip Sigi was niet bereikbaar voor commentaar. Ook de eigenaar van het pand wilde niet reageren.

Explosief

Een week later, op zaterdag 24 april, werd bij een huis aan het Helena van Doeverenplantsoen een explosief gevonden voor de deur van een woning. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest er aan te pas komen om het explosief onschadelijk te maken.
De politie kijkt nu of de zaken iets met elkaar te maken hebben: 'We doen onderzoek of de zaken verband houden', laat een politiewoordvoerder weten.' Op de vraag of er aanwijzingen zijn voor een eventueel verband antwoordt de woordvoerder: 'Hier valt nog niets over te zeggen'.
Tips over deze zaak? Mail naar: sander.knura@omroepwest.nl