Kijk hier naar de tweede voorronde van het Haags Songfestival

Sjaak Bral voor Haags Songfestival 2021
Sjaak Bral voor Haags Songfestival 2021 © Henriette Guest
DEN HAAG - Vorig jaar werd het Haags Songfestival vanwege corona gecanceld, maar dit jaar gaat het alsnog door: als stream op omroepwest.nl. De tweede voorronde is vrijdagavond vanaf 20.00 uur hier te zien.
Maar liefst 21 kandidaten gaan de strijd aan met elkaar. Sjaak Bral presenteert op de vrijdagavonden 23 april, 30 april en 7 mei vanaf 20.00 uur de drie voorrondes van het Haags Songfestival. De finale is op vrijdagavond 14 mei om 20.00 uur. Alle voorrondes en de finale zijn te zien op omroepwest.nl.
Tijdens elk van de drie voorrondes worden zeven deelnemers beoordeeld door steeds een andere jury. Aan het eind van elke voorronde worden door de jury twee finalisten bekend gemaakt. Uiteindelijk gaat de strijd dus tussen zes finalisten. Ook voor de finale schuift weer een nieuwe jury aan, en dan mag óók het publiek - thuis via televoting – een stem uitbrengen. Het winnende lied van het Haags Songfestival wordt uitgebracht op cd-single. Daarnaast krijgt de winnaar een grote beker mee naar huis en kan hij of zij uiteraard rekenen op eeuwige roem. Voor het Haags Songfestival 2021 kwamen ruim zestig aanmeldingen binnen bij de organiserende R.G. Ruijs Stichting.
Kijk hier naar het Haags Songfestival: