Schuurfeest met veertig aanhoudingen: bij herhaling boete voor eigenaar

NAALDWIJK - Burgemeester Bouke Arends heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de eigenaar van een schuur in Naaldwijk waar in de nacht van 9 op 10 april een flink feest plaatsvond. Bij het illegale feest aan de Opstalweg werden zo'n veertig mensen aangehouden. De dwangsom bedraagt 5000 euro en moet door de eigenaar van de schuur worden betaald wanneer er opnieuw een feest wordt georganiseerd.

De dwangsom is bedoeld om herhaling van de overtreding te voorkomen. 'De coronamaatregelen zijn bedoeld om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is met het oog op de veiligheid en volksgezondheid ongepast om in deze tijd een feest te organiseren', aldus burgemeester Arends.

Het feest werd ontdekt toen agenten tijdens een nachtelijk surveillance vanuit de schuur muziek hoorden komen. Toen de politie aankwam, vluchtten de feestgangers naar het tuinhuis en deden de deuren op slot. Er werd geweigerd de deur open te maken, waarna de deur werd geforceerd.

De veertig aanwezigen werden opgepakt omdat zij niet luisterden naar aanwijzingen van de politie en voor het negeren van de coronamaatregelen. Drie van hen werden ook nog aangehouden voor belediging. De door de burgemeester opgelegde maatregel staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging van de gasten die op het feest aanwezig waren door het Openbaar Ministerie.

LEES OOK: Handhaving moest 'stevig ingrijpen' in Leidse parken, tenminste één aanhouding

Meer over dit onderwerp:
NAALDWIJK CORONAVIRUS POLITIE WESTLAND
Deel dit artikel: