Politie onderzoekt mogelijke beschieting notariskantoor: 'We zijn heel erg geschrokken'

Politie doet onderzoek bij het notariskantoor
Politie doet onderzoek bij het notariskantoor © Regio15
DEN HAAG - De politie onderzoek de beschieting van een notariskantoor aan de Raamweg in Den Haag. In het raam zitten twee gaten. Waarschijnlijk gaat het om kogelgaten. Het is nog onduidelijk waarom en door wie het kantoor zou zijn beschoten. Niemand raakte gewond.
Medewerkers van het kantoor van Lont en Lalmahomed ontdekten de gaten in het raam donderdagochtend en waarschuwden de politie. 'We zijn heel erg geschrokken', vertelt notaris Urlie Lont tegen Omroep West.
Ze zegt niet te weten wie het op het kantoor gemunt zou kunnen hebben. 'Dat is voor ons een raadsel'. De notaris oppert dat de beschieting ook willekeurig kan zijn. 'Er is hier laatst tegenover ook een pand beschoten', zegt ze doelend op ambassade van Saoedi-Arabië die afgelopen november onder vuur werd genomen.

Onderzoek

Forensisch specialisten van de politie deden donderdagmiddag onderzoek bij het pand. 'We wachten dat onderzoek af', zegt Lont. Een van de dingen die zij onderzoeken is het tijdstip van de beschieting: 'Dat hebben we nog niet vast kunnen stellen', laat een woordvoerder van de politie weten. De politie hoopt vrijdag meer informatie te kunnen geven. Het notariskantoor is ondanks alles gewoon open.