Hagenaar cel in voor vernedering en verkrachting tijdens 'seksspelletjes'

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag veroordeelt Hagenaar J.S. (56) tot anderhalf jaar cel, omdat hij heeft meegedaan aan het vernederen en verkrachten van de vrouw van een vriend van hem. De verdachte beweerde dat het seksspelletjes waren, waarmee de vrouw zelf had ingestemd. Volgens de rechtbank was er geen sprake van vrijwilligheid. Het slachtoffer is volgens de rechtbank 'keer op keer over seksuele, fysieke en emotionele grenzen geduwd'.
Op 11 november 2020 werd de vrouw in haar huis in Den Haag gevonden, nadat ze ernstig mishandeld was. Haar ogen zaten dicht, haar neus was gebroken. Op haar hele lichaam zaten blauwe plekken en schrammen. Een buurman had de politie gebeld vanwege het geschreeuw en gescheld tegen het slachtoffer.
De vrouw werd al enkele jaren vernederd en verkracht door haar echtgenoot, de 49-jarige R.C. uit Den Haag. De rechtbank moet de zaak tegen de man nog inhoudelijk behandelen. Hij wordt nog onderzocht in het Pieter Baan Centrum op geestelijke stoornissen.

Zelf gevraagd om mee te doen

Twee weken geleden verscheen zijn vriend J.S. alvast op een zitting. Hij vertelde de rechtbank dat hij in 2014 al door het echtpaar zelf werd gevraagd om mee te doen aan hun seksspelletjes. Dat gebeurde op initiatief van de vrouw, zei deze verdachte. 'Ze heeft mij erbij gesleept.'
Volgens de rechtbank deed de vrouw helemaal niet vrijwillig mee aan de seksspelletjes. Ze is jarenlang gemanipuleerd door beide mannen, zo menen de rechters.

Eis was hoger

Het Openbaar Ministerie had tegen de huisvriend J.S. een celstraf van acht jaar geëist. De rechtbank komt tot een veel lagere celstraf van anderhalf jaar. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de vriend van het paar zelf geweld gebruikte tegen de vrouw. Ook zou hij niet geweten hebben dat de echtgenoot dat wel deed.