Hockeysters HGC stellen handhaving in laatste speelronde veilig

REGIO - De dames van HGC hebben zich gehandhaafd in de hoofdklasse van het Nederlandse hockey. Op bezoek bij Oranje-Rood werd met 1-1 gelijk gespeeld.

De Wassenaarse vrouwen streden samen met Laren om de elfde plaats om zo degradatie naar de promotieklasse te voorkomen. Doordat Laren met 6-0 verloor van Den Bosch en HGC, mede door een treffer van Sophie Schlatmann, een punt pakte tegen Oranje-Rood, spelen 'de Gazellen' ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

HDM, dat eerder al play-offs om het landskampioenschap veilig stelde, verloor zaterdagmiddag van Amsterdam. Fay van der Elst en Michelle Fillet stuurden de Haagse hockeyclub met een 2-0 nederlaag naar huis. HDM en HGC worden volgend jaar verwelkomd door een regiogenoot in de hoofdklasse. Vorige week werd bekend dat Klein Zwitserland, dat dit seizoen maar drie competitiewedstrijden speelde, promoveert naar de hoofdklasse.

Mannen HGC halen uit

De mannen van Klein Zwitserland, die al op het hoogste niveau actief zijn, verloren zondagmiddag met 4-3 van Oranje-Rood. Ari Kappeler, Marko Miltkau en Ruben Versteeg vonden het net namens de Hagenaren.

De mannen van HGC wisten wél te winnen. Op de Roggewoning haalden de Wassenaarders uit tegen hekkensluiter Almere. De thuisploeg leek moeiteloos te winnen en liep uit naar een 5-0 voorsprong, maar moest in de 62ste minuut toch een tegentreffer incasseren. De eindstand werd daardoor bepaald op 5-1. Zowel Klein Zwitserland als HGC speelt in de hoofdklasse dit seizoen geen rol van betekenis meer.

Meer over dit onderwerp:
HOCKEY HDM HGC KLEIN ZWITSERLAND
Deel dit artikel: