Beschoten restaurant Den Haag blijft langer dicht

DEN HAAG - Het beschoten restaurant Chip Sigi in de Haagse wijk Ypenburg blijft langer dicht. Burgemeester Jan van Zanen houdt het restaurant gesloten tot 18 juli, valt te lezen op een pamflet dat op de deur van het restaurant hangt. De vestiging van Chip Sigi aan de Laan van Haamstede werd in de nacht van 17 op 18 april beschoten, ook ontplofte er een explosief.
De gevel raakte raakte hierdoor zwaar beschadigd en ramen waren doorzeefd met kogels. In de buurt van het beschoten pand werd een uitgebrande auto gevonden. Na de beschieting sloot de Haagse burgemeester het pand al voor twee weken: 'ter bescherming van de openbare orde'. Nu is die sluiting verlengd. 'Het gaat om een zeer ernstig geweldsincident waardoor de openbare orde ernstig is verstoord', laat een woordvoerder van Van Zanen weten. 'Gelet op feiten en omstandigheden is er risico op herhaling.'
© John van der Tol
Het is tot nu toe onduidelijk wat er achter de beschieting zat. De politie onderzoekt of de beschieting verband houdt met de vondst van een granaat, een week later, bij een huis aan het Helena van Doeverenplantsoen.
Tips over deze zaak? Mail naar: sander.knura@omroepwest.nl