Surfen op Scheveningen en voorwerpen op snelwegen: code geel door harde wind

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Gerda Hanemaaijer
REGIO - Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) waarschuwt dinsdag voor zware windstoten. Tot 18.00 uur geldt er code geel in de regio, waar de windstoten een snelheid kunnen bereiken van negentig kilometer per uur.
'Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden. Volg weerberichten en waarschuwingen', valt te lezen op de website van het KNMI. Rijkswaterstaat waarschuwt voor voorwerpen die de snelweg op kunnen waaien. Zo werd er ergens al een reclamebord op de weg gezien.
De eerste surfers waren dinsdagochtend al vroeg aanwezig op het strand van Scheveningen. In de livestream hieronder zie je de kites voorbij razen.
'Er zullen vooral veel buien zijn, af en toe een heftige bui. Overdag zal het maximaal 10 graden worden, helaas blijft de harde wind met zware windstoten lang aanhouden', zegt weerman Huub Mizee. In de loop van de avond, tijdens de Dodenherdenking, zal de wind iets minder zijn. Wel is de wind nog steeds flink en zou er een bui kunnen vallen. Het wordt in de avond maximaal 8 graden.'
Verslaggever Lieuwe van Sloten liep dinsdagochtend voor het radioprogramma West Wordt Wakker een rondje over het strand van Scheveningen, waar hij bijna wegwaaide.
De gemeente Alphen leegt dinsdag geen ondergrondse papiercontainers: