Vijfde verdachte gearresteerd voor moord op Mimoun Bergoual (66) uit Oud Ade

De politie doet onderzoek op het erf aan de Hofdijklaan
De politie doet onderzoek op het erf aan de Hofdijklaan © John van der Tol
OUD ADE - Er is een vijfde verdachte aangehouden voor de moord op Mimoun Bergoual uit Oud Ade. De 66-jarige man kwam eind december door een misdrijf om het leven in zijn huis aan de Hofdijklaan. De 33-jarige verdachte uit Frankrijk is woensdagochtend gearresteerd. In maart zijn al vier verdachten aangehouden, onder wie de vrouw van het slachtoffer.
Agenten kregen rond 5.50 uur op 29 december een melding van een overval op een woonboerderij aan de Hofdijklaan in Oud Ade. De vrouw van Bergoual deed die melding op het politiebureau nadat zij haar huis was ontvlucht. Zij vertelde agenten dat haar man het slachtoffer was geworden van een overval.
Eenmaal aangekomen bij de woning ontdekten agenten het lichaam van de 66-jarige Mimoun Bergoual, een vastgoedondernemer die voorheen eigenaar was van de Tanger supermarkt aan het Leidse Kooiplein.
Mimoun Bergoual
Mimoun Bergoual © Familie

Aangehouden in Frankrijk

De vijfde verdachte is woensdagochtend aangehouden in Frankrijk, waarbij de Nederlandse politie hulp kreeg van de Franse autoriteiten. Op 30 maart werden al Fransen van 23, 31 en 48 jaar gearresteerd, net als een 38-jarige vrouw uit Leiden, de partner van het slachtoffer. Alle vijf verdachten zitten op dit moment nog vast, laat de politie weten.