Dit weekend verkeershinder door wegwerkzaamheden aan A4

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © ANP
LEIDEN - Weggebruikers op de A4 moeten dit hele weekend rekening houden met files door wegwerkzaamheden. Er wordt te hoogte van Leiden en bij het knooppunt Burgerveen aan de snelweg gewerkt. De werkzaamheden zijn voor onderhoud en de aanleg van de RijnlandRoute. Door de werkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat vooral veel omrijdend verkeer op de A44 en de N14.
Rijkswaterstaat sluit het hele weekend de A4, tussen knooppunt Burgerveen en Roelofarendsveen richting Den Haag af . Verkeer wordt omgeleid over de A44 via Sassenheim en Wassenaar: 'Op drukke momenten kan de vertraging oplopen tot meer dan 30 minuten', zegt de wegbeheerder.
Ook op de A4 bij Leiden wordt gewerkt, maar daar beperkt de verkeershinder zich tot de nachtelijke uren. De parallelbaan bij Leiden is sinds vrijdagavond dicht. Tot en met zaterdagavond laat wordt er geasfalteerd. De toeritten naar de N11 en Leiden/Zoeterwoude richting Den Haag zijn dicht. Voor deze toeritten geldt een omleiding via de A4 richting Amsterdam, waar gekeerd kan worden bij de aansluiting Hoogmade

Werkzaamheden hoofdrijbaan

Van zondag 00.00 uur tot en met maandag 5.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de hoofdrijbaan. De hoofdrijbaan is dan dicht. De parallelbaan is dan open.