Jongen (17) overleden bij steekpartij op Rijswijkseweg in Den Haag

Het slachtoffer wordt op straat behandeld
Het slachtoffer wordt op straat behandeld © Regio15
DEN HAAG - Bij een steekpartij op de Rijswijkseweg in Den Haag is donderdagavond een 17-jarige jongen overleden. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, er is nog niemand aangehouden. De politie heeft de hele nacht van donderdag op vrijdag onderzoek gedaan op de plek van de steekpartij.
Het incident gebeurde donderdagavond rond 20.20 uur. Het slachtoffer lag voor een supermarkt en kledingreparatiewinkel op de Rijswijkseweg, net na de kruising met de Goudriaankade. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit.
Agenten schermden de werkzaamheden van het ambulancepersoneel af met doeken. De 17-jarige jongen is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Later is een witte tent neergezet. Een deel van de straat werd afgezet en tram 1, 15, 16 en 17 en bus 26 reden om op last van de politie.
Op de Rijswijkseweg in Den Haag is een 17-jarige jongen doodgestoken

Vrouwen in tranen

Het incident trok veel bekijks. Onder meer bekenden van de jongen uit de Ghanese gemeenschap meldden zich aan de politieafzetting. Vrouwen waren in tranen. Ook groepen jongeren verzamelden zich rond de plek van de steekpartij. Ze wilden geen vragen beantwoorden.
De steekpartij vond plaats op bijna dezelfde plek waar in december 2019 de 20-jarige Bilal Aydin werd doodgestoken. De verdachten in die zaak staan komende week voor de rechter.

Uitgebreid onderzoek

Naar de dader of daders van de steekpartij wordt nog gezocht. Wie getuige is geweest, wordt gevraagd zich te melden.
Donderdagavond werd ook op de Thijssestraat in het stadsdeel Laak ook iemand gestoken. Dat slachtoffer raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Voor dat incident zijn drie verdachten aangehouden, meldt de politie. Het is onbekend of er een verband is tussen de beide zaken.