Haagse vrouw raakt spaargeld kwijt door online-oplichting

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Een 32-jarige vrouw uit Den Haag is door online-oplichting al haar spaargeld kwijtgeraakt. De daders hadden de vrouw zo ver gekregen haar bankgegevens af te staan en geld over te maken naar een niet-bestaand bedrijf.
De vrouw klikte nietsvermoedend op een link in een advertentie. In deze advertentie stond dat je geld kon verdienen door cryptovaluta in te leggen. Volgens de vrouw kwam de advertentie erg betrouwbaar over.
Nadat de vrouw haar gegevens invulde, werd ze gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van het bedrijf. De persoon hielp haar met het instellen van haar account. Om dit te doen had het bedrijf alleen nog de bankgegevens van de vrouw nodig zodat ze een startbedrag kon inleggen.

Ook geleend spaargeld kwijt

Toen de vrouw dit had gedaan, vroeg het bedrijf haar om nog een aantal geldbedragen over te maken. De vrouw maakt naast al haar spaargeld, ook nog een geleend bedrag van een familielid over. Ze dacht dat het geld wat ze stortte in waarde zou stijgen. Op het moment dat ze haar 'verdiende' geld, wat zo'n 40.000 euro had moeten zijn, wilde opnemen, bleek dit niet te lukken en kwam de vrouw erachter dat ze was opgelicht.