Woning brandt uit na explosie in huis in Sassenheim

SASSENHEIM - In een woning aan de Westerstraat in Sassenheim is maandagmiddag een explosie geweest waardoor er brand is uitgebroken in twee portiekwoningen. Meerdere woningen zijn daarbij beschadigd, niemand raakte gewond. Wel heeft de politie heeft een 43-jarige man aangehouden, hij wordt verdacht van brandstichting.
De gevel van de woning is door de klap instabiel, waardoor de brandweer niet naar binnen kan. 'Om er voor te zorgen dat zowel brandweer als de politie veilig kunnen werken, gaat een aannemersbedrijf de gevel stutten', aldus de brandweer. De woningen naast de huizen die in brand stonden, werden meteen ontruimd. De brandweer probeerde om de woningen die grenzen aan de huizen die in brand staan te redden. Sommige woningen hebben waterschade opgelopen.
Omwonenden hoorden rond 15.00 uur meerdere explosies. 'We hoorden een hele zware harde klap. Het huis stond te trillen. Ik vloog meteen naar buiten', zegt de vrouw die een paar huizen verderop woont. 'We zagen heel veel rook en vlammen. Ik heb toen meteen 112 gebeld. Het was echt een hele zware ontploffing.'
De rookwolken waren te zien in Hoogmade, Voorhout en Alphen aan den Rijn. De brandweer riep mensen op om niet naar de Westerstraat te komen. Ook gaf de brandweer aan omwonenden het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Brand na explosie woonhuis in Sassenheim

Bewoners kunnen niet terug naar huis

'Ik heb met veel geschrokken omwonenden gesproken', zei burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen op twitter. 'Aangrijpend om te ervaren dat een aantal bewoners vanwege schade hun huis niet in kan. Ik leef erg met hen mee en hopelijk kunnen ze snel terug.'
Voor de bewoners die nog niet terug kunnen, wordt volgens de brandweer onderdak geregeld. Een aantal woningen hebben rook en waterschade opgelopen.
Bij de explosie zijn meerdere huizen beschadigd
Bij de explosie zijn meerdere huizen beschadigd © AS Media