Man aangehouden na explosie en brand in huis Sassenheim

© Regio15
SASSENHEIM - De politie heeft maandagmiddag iemand aangehouden op verdenking van brandstichting in een huis in de Westerstraat in Sassenheim. Een paar uur eerder was een explosie in de woning waarna er brand uitbrak in twee portiekwoningen.
Omwonenden hoorden rond 15.00 uur meerdere explosies. 'Het huis stond te trillen. Ik vloog meteen naar buiten', zegt een vrouw die een paar huizen verderop woont. 'We zagen heel veel rook en vlammen. Ik heb toen meteen 112 gebeld. Het was echt een hele zware ontploffing.'
De woningen naast de huizen die in brand stonden, werden meteen ontruimd. De brandweer probeerde om de woningen die grenzen aan de huizen die in brand staan te redden. Bij de brand kwamen flinke rookwolken vrij, die te zien waren tot in Hoogmade, Voorhout en Alphen aan den Rijn. De brandweer gaf het advies om ramen en deuren te sluiten.

Op zoek naar een verdachte

Rond 16.15 uur liet de politie via Burgernet weten op zoek te zijn naar een 33-jarige blanke man met blond haar en piercings in zijn gezicht. Deze persoon werd later aangehouden. Volgens de politie wordt hij verdacht van brandstichting.
Later op de avond werd bekend dat de brandweer en de politie de woning niet kunnen betreden. Het is niet veilig genoeg. De gevel van de woning is te instabiel, waardoor die moet worden gestut.

Bewoners kunnen niet terug naar huis

'Ik heb met veel geschrokken omwonenden gesproken', zei burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen op twitter. 'Aangrijpend om te ervaren dat een aantal bewoners vanwege schade hun huis niet in kan. Ik leef erg met hen mee en hopelijk kunnen ze snel terug.'
Inmiddels kunnen de bewoners van de tweede portiek weer terug naar hun huis. Voor de bewoners die nog niet terug kunnen, wordt volgens de brandweer onderdak geregeld. Een aantal woningen hebben rook en waterschade opgelopen.
Bij de explosie zijn meerdere huizen beschadigd
Bij de explosie zijn meerdere huizen beschadigd © MediaTV