Nieuws

Hagenaar vast voor voorbereiden liquidatie in Soest, politie zoekt nog meer mensen

De beelden van 9 maart
De beelden van 9 maart © Politie
DEN HAAG - Met de aanhouding van drie verdachten, waaronder een 35-jarige Hagenaar die nog vast zit, denkt de politie een op handen zijnde liquidatie in Soest te hebben voorkomen. Half maart kwam er informatie binnen dat er een moord werd voorbereid en uit onderzoek bleek dat een bewoner van de Soesterengweg vermoedelijk het beoogde doelwit was. Op camerabeelden is te zien dat er twee keer een mogelijke voorverkenning in Soest is geweest. De politie wil graag weten wie de mannen zijn die op die beelden staan.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: Op 18 mei zijn twee nieuwe verdachten aangehouden: een 21-jarige man uit Den Haag en een 20-jarige Amsterdammer. Het onderzoek gaat verder.
Op vrijdag 5 maart rond 8.00 uur rijdt een zwarte Opel Zafira door de Soesterengweg. Naast de bestuurder zit er iemand op de bijrijdersstoel en achterin zit minimaal nog één andere inzittende. Twee mannen stappen uit en lopen door de straat, vermoedelijk om de situatie rond het beoogde slachtoffer te verkennen. De Zafira rijdt langzaam achter ze aan.
Vier dagen later, het is dan dinsdag 9 maart rond 7.15 uur, is er weer een mogelijk voorverkenning. Nu rijdt een witte Volkswagen Caddy door de Soesterengweg. Er komt een man uit, die door de straat loopt. Het kan één van de mannen zijn die een paar dagen eerder ook te zien waren, maar dat hoeft niet.

Caddy met uitgeboord slot

Verder krijgt de politie graag meer informatie over de gebruikte auto's; de Opel Zafira en de Volkswagen Caddy. De Caddy is begin april teruggevonden in Soest. Het slot in de achterdeur was uitgeboord en er zaten vervalste kentekenplaten op. Er rijdt dus nog een Caddy met zulke platen, maar de politie is niet naar die bestuurder op zoek. Wel naar de mensen die in de gestolen bestelbus reden.
De Volkswagen is op 31 januari gestolen vanaf de Jan Tooropstraat in Amsterdam en op 2 februari nog gezien op de Groenhof in Almere. Ook is gezien dat de auto op 9 maart, de dag van de vermoedelijke voorverkenning, is geduwd op de hoek van de Julianalaan en het Julianaplein in Soest. Mogelijk was er dus iets niet in orde mee. Wie weet waar de Caddy is geweest tussen eind januari en begin april en wie er gebruik van maakten, wordt gevraagd zich te melden. Datzelfde geldt voor mensen met informatie over de Opel Zafira.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem