Nog twee verdachten van ongeregeldheden op Malieveld gezocht

DEN HAAG - De politie is op zoek naar twee mannen die tijdens het beëindigen van een demonstratie op het Malieveld in Den Haag geweld hebben gepleegd tegen agenten. De verdachten zijn duidelijk te zien op foto's.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op zondag 14 maart werd er op het Malieveld gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. De burgemeester van Den Haag had toestemming gegeven voor 200 demonstranten, maar er kwamen veel meer mensen. Ook werden de coronaregels niet in acht genomen. Daarom besloot de burgemeester om de demonstratie te ontbinden en heeft de politie de aanwezigen meerdere keren verzocht te vertrekken.
Een aantal mensen gaf hier geen gehoor aan. Er werd met zwaar vuurwerk en met voorwerpen naar de agenten gegooid, waarop de Mobiele Eenheid en politiehonden werden ingezet. Niet alleen agenten, maar ook honden werden geschopt. Toen een agent werd belaagd door een vechthond is er een waarschuwingsschot gelost.

Meerdere aanhoudingen

Uiteindelijk zijn er die middag rond de twintig mensen aangehouden. Een aantal van hen is maandag voor de rechter verschenen. Politiechef Paul van Musscher heeft persoonlijk excuses aangeboden aan de vrouw die tegen een ME-bus werd geduwd tijdens een aanhouding. Dit was nadrukkelijk niet de bedoeling, aldus de politie.
Op dit moment is de recherche nog op zoek naar twee mannen, die worden verdacht van geweld tegen de politie.
Verdachte 1
Verdachte 1 © Politie
Verdachte 2
Verdachte 2 © Politie

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem