Charlie Aptroot gaat zieke burgemeester van Hilversum vervangen

Charlie Aptroot
Charlie Aptroot © ANP
VOORSCHOTEN - Komende maandag stopt Charlie Aptroot als waarnemend burgemeester van Voorschoten. De 70-jarige VVD-er gaat niet stoppen met werken: hij wordt waarnemend burgemeester van Hilversum, zolang de huidige burgemeester ziek is.
Pieter Broertjes, de huidige burgemeester van Hilversum, is vanwege ziekte en het daarop volgend herstel enige tijd niet in staat om zijn functie uit te oefenen. 'Met deze waarneming wordt bijgedragen aan de bestuurlijke continuïteit van de gemeente Hilversum en de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek, alsmede aan ruimte voor herstel van burgemeester Broertjes', zo meldt de provincie Noord-Holland.
Aptroot blijft waarschijnlijk tot en met de zomer in Hilversum. Het is de bedoeling dat burgemeester Broertjes zijn werkzaamheden per 1 september weer oppakt, weet mediapartner Sleutelstad.

Voorschoten

Aptroot is sinds mei vorig jaar waarnemend burgemeester van Voorschoten. Daarvoor was hij vanaf 2012 burgemeester van Zoetermeer. Van 2003 tot 2012 was hij Lid van de Tweede Kamer. Maandag gaat Nadine Stemerdink officieel in Voorschoten aan de slag als nieuwe kroonbenoemde burgemeester.