Nu al oranjekoorts in Haagse straat: 'We gaan onszelf overtreffen'

De Haagse straat is al helemaal klaar voor het EK
De Haagse straat is al helemaal klaar voor het EK © Den Haag FM
DEN HAAG - Het is nog precies een maand totdat het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd op het EK voetbal speelt. Op de Marktweg in Transvaal zijn de bewoners al volop in de oranjestemming. Een groot deel van de huizen is al oranje gekleurd, en als het aan de bewoners ligt, wordt het nog veel gekker. 'Dit is nog maar vijf procent', zegt een van de bewoners tegen mediapartner Den Haag FM.
Op de Marktweg snakken ze al een tijdje naar oranjesferen. De laatste keer was in 2014, toen het Nederlands elftal mee deed aan het wereldkampioenschap in Brazilië. 'We waren toen de mooiste Oranjestraat van Nederland. We gaan onszelf overtreffen. Nog mooier en nog extremer', aldus de bewoners.
Alles gaat oranje op Haagse Marktweg: '25 km aan vlaggetjes '
De oranjekoorts in de straat moet het coronavirus doen vergeten. 'Na bijna twee jaar in de kutzooi te hebben gezeten, is dit eindelijk iets leuks en iets vrolijks. Het is bovendien goed voor de saamhorigheid', zegt een andere bewoner. De versieringen zijn nog niet klaar. Zo willen de bewoners nog vijfentwintig kilometer aan vlaggetjes ophangen. 'Alles gaat oranje.'