Aangehouden voetbalsupporters Den Haag op vrije voeten

Ruim tachtig supporters werden opgepakt
Ruim tachtig supporters werden opgepakt © Regio15
DEN HAAG - Alle voetbalsupporters die donderdagavond werden aangehouden bij het Cars Jeans Stadion in Den Haag zijn inmiddels vrijgelaten, laat de politie vrijdag weten. Ruim tachtig mensen werden aangehouden, omdat zij geen gehoor gaven aan de vorderingen om het gebied te verlaten, of vanwege dreigende wanordelijkheden. De politie heeft tegen alle arrestanten een proces-verbaal opgemaakt.
De supporters hadden zich bij het stadion verzameld voor de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Willem II, ondanks een noodbevel van burgemeester Jan van Zanen. Supporters werden opgeroepen om de wedstrijd thuis te volgen, omdat er door de coronamaatregelen geen publiek mocht zijn.
Kort nadat agenten de voetbalsupporters tegenhielden, werd de sfeer grimmig. Agenten te paard werden daarbij bekogeld met vuurwerk en brandende fakkels. Langs de Westvlietweg werden twee groepen aangehouden die op weg waren naar het stadion. Kort na deze aanhoudingen keerde de rust terug in de omgeving.

Verloren degradatieduel

ADO moest winnen van concurrent Willem II om uitzicht te houden op lijfsbehoud in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal. De Haagse ploeg verloor de wedstrijd echter met 4-1 en degradeerde daardoor uit de Eredivisie.
Politie stuurt supporters weg
Politie stuurt supporters weg © Regio15