Instellingen

Zaak tegen twee minderjarige verdachten fatale ruzie Bilal Aydin uitgesteld vanwege coronabesmetting

Steekpartij Goudriaankade Den Haag
Steekpartij Goudriaankade Den Haag © Regio15
DEN HAAG - De zaak tegen twee minderjarige verdachten die betrokken waren bij de ruzie waarbij Bilal Aydin werd doodgestoken, is uitgesteld. Een van de verdachten heeft het coronavirus. De zaak tegen een derde verdachte kon wel doorgaan. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 100 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Woensdag eiste het OM ook al tien jaar cel tegen de twee meerderjarige verdachten.
De zaak tegen de drie zou vrijdag dienen achter gesloten deuren, omdat de jongens minderjarig (14, 16 en 17 jaar) waren ten tijde van de fatale ruzie in 2019. Het drietal wordt vervolgd voor hun aandeel in de vechtpartij waarbij Bilal werd doodgestoken. Justitie denkt dat Eduardo 'Junior' M. de fatale steken toebracht terwijl Gennaro van D. Bilal vasthield en riep 'dip hem, dip hem', straattaal voor 'steek hem'.
De drie worden ervan verdacht dat ze deelgenomen hebben aan de vechtpartij, maar niet dat ze een aandeel hadden in de dood van Bilal. De ruzie die werd uitgevochten op de tramhalte van de Rijswijkseweg en de Goudriaankade ontstond toen Bilal met een groep verhaal ging halen nadat zijn neefje een klap had gekregen van Gennaro van D. Die had even daarvoor een clip opgenomen met zijn drillrapgroep SK6, uit het Haagse Schipperskwartier, de jongens hadden grote messen op zak.

Positieve coronatest

De zaak van vrijdag is nu een week uitgesteld omdat een van de verdachten positief is getest op corona, laat het OM weten. Hij had samen met zijn broer terecht moeten staan. Het OM hoopt dat de rechter de zaak komende vrijdag alsnog kan behandelen. Ook dan zal de zitting achter gesloten deuren zijn. De rechtbank doet op 4 juni uitspraak.