Gemeente Bodegraven-Reeuwijk doet aangifte van bekladden gemeentehuis

Het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk
Het gemeentehuis van Bodegraven-Reeuwijk © Google Streetview
BODEGRAVEN-REEUWIJK - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat aangifte doen van het bekladden van het gemeentehuis. Vorige week werd daar de tekst 'Dissel moord' op de muur geschreven met gele graffiti. 'De tekst is meteen weggehaald, en wij zullen aangifte doen', laat een woordvoerder vrijdag weten. Bodegraven wordt de laatste tijd vaker geteisterd door complotdenkers, die het onder andere op de begraafplaats in het dorp hebben gemunt.
Eerder werden al flinke maatregelen genomen om complotdenkers van begraafplaats Vredehof te weren. Zo is er sinds maart permanente beveiliging. 'Sindsdien is het redelijk rustig op de begraafplaats', zegt de woordvoerder. 'De verordening loopt nog. Iedereen die er iets te zoeken heeft, is van harte welkom. Iedereen die dat niet is, wordt weggestuurd.' De complotdenkers denken dat de overleden kinderen op de begraafplaats zijn vermoord door een satanisch-pedonetwerk dat afkomstig is uit het dorp.
RIVM-baas Jaap van Dissel wordt door de completdenkers ten onrechte beschuldigd van pedofilie. De bekladding van het gemeentehuis komt vermoedelijk ook weer uit dezelfde hoek. De gemeente gaat ook kijken hoe ze 'dit fenomeen' verder nog kunnen aanpakken. 'Ook de politie weet er natuurlijk vanaf en zij houden er rekening mee bij de surveillances.'