Baldewsingh geen wethouder Leidschendam-Voorburg

Rabin Baldewsingh
Rabin Baldewsingh © ANP
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Na flink wat commotie is PvdA-politicus Rabin Baldewsingh woensdagavond uiteindelijk niet gekozen tot de nieuwe wethouder van Leidschendam-Voorburg. Pijnpunt is dat Baldewsingh in zijn tijd als wethouder in Den Haag een vergunning verleende voor een windmolen aan de Westvlietweg. En dat was tegen het zere been van de bewoners van de naastgelegen Zeeheldenwijk in Leidschendam. Daardoor ontstond er commotie toen de oud-wethouder van Den Haag werd voorgedragen.
De ervaren PvdA'er werd eind april door zijn partij voorgedragen om het stokje over te nemen van Nadine Stemerdink, die inmiddels is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Voorschoten. Dinsdagavond konden de leden van de gemeenteraad stemmen op de benoeming van Baldewsingh. De uitslag ervan werd woensdagavond bekend. Er waren 28 stemmen tegen en 7 stemmen voor zijn benoeming.
In Leidschendam-Voorburg wordt het de 58-jarige Baldewsingh kwalijk genomen dat de windmolen er daadwerkelijk is gekomen en dat hij met minachting reageerde op de bezwaren die er leefden onder de omwonenden. De PvdA'er heeft spijt van zijn uitspraken die hij destijds heeft gedaan, maar begrijpt niet dat hij tot hoofdverantwoordelijke wordt gezien voor de komst van de windmolen. 'Dat het zo nadrukkelijk aan mij kleeft begrijp ik niet helemaal, als je naar de feiten kijkt', zei hij tegen mediapartner Midvliet.

'Als eerste naar de Zeeheldenbuurt'

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag maakte Baldewsingh nog wel zijn excuses aan de bewoners van de Zeeheldenbuurt. Daarna vervolgde hij dat één van zijn eerste acties als wethouder zou zijn om een bezoek aan de Zeeheldenbuurt te brengen 'om te proberen om de emotie enigszins te verzachten'. 'De molen kan ik niet weghalen, maar ik kan wel mijn oor te luister leggen en in dialoog gaan.'