Zwemmende Leidse studenten gewond door beschieting met luchtbuks

Een studentenhuis aan Rapenburg in Leiden
Een studentenhuis aan Rapenburg in Leiden © Omroep West
LEIDEN - In Leiden is een aantal studenten beschoten met een luchtbuks tijdens het zwemmen in de grachten van de binnenstad. Twee van hen raakten gewond. Onderzoek leidde tot de aanhouding van een 20-jarige verdachte uit Leiden, meldt de politie.
De studenten zwommen op 8 mei in het water bij het Rapenburg in de Leidse binnenstad. Ineens voelden twee van hen pijn. Het bleek dat hun verwondingen afkomstig waren van een beschieting met een luchtdrukwapen. Het zou gaan om twee eerstejaarsstudentes van studentenvereniging Augustinus in Leiden.
Er is aangifte gedaan van het schietincident, waarna een 20-jarige verdachte is aangehouden. Tijdens het incident was hij volgens de politie onder invloed van alcohol.

Minerva studenten

Volgens berichten die rondgaan in app-groepen van Leidse studenten, is de verdachte lid van studentenvereniging Minerva. Studenten van een Minerva-huis aan het Rapenburg zeggen tegen Omroep West van niets te weten. ‘Wij horen ook van alles en er worden ook verschillende huizen genoemd. Niet zo gek met al die studentenhuizen hier. Wij vinden het ook een bizar verhaal.'
De Universiteit Leiden laat in een reactie weten het een nare zaak te vinden. 'We hopen dat het slachtoffer zich snel beter voelt. Als universiteit kunnen we hier verder niks mee, omdat het zich op straat heeft afgespeeld. Dan is het een zaak van de politie.’