Bodegraven dreigt complotdenkers kindermoorden met kort geding

Bloemen op de begraafplaats van Bodegraven
Bloemen op de begraafplaats van Bodegraven © Omroep West
BODEGRAVEN - De gemeente Bodegraven-Reeuwijk plant juridische stappen tegen drie complotdenkers vanwege beschuldigingen over duivelse kindermoorden in de jaren 80. Dat bevestigt de gemeente na berichtgeving van Nieuwsuur. Bodegraven eist dat de drie stoppen met lasterlijke berichtgeving en dat deze binnen 48 uur worden verwijderd van alle sociale mediakanalen. Zo niet, dan stapt de gemeente naar de rechter.
Op begraafplaats Vredehof in Bodegraven werden eerder dit jaar bloemen gevonden op graven van jonge mensen. De bloemen waren neergelegd door complotdenkers die geloven dat de doden slachtoffers zijn van duivelse moorden gepleegd door een satanisch pedonetwerk. De burgemeester van Bodegraven, Christiaan van der Kamp, deed aangifte vanwege smaad en laster en voor opruiing. De begraafplaats wordt sinds maart permanent beveiligd.
De gemeente Bodegraven zegt dat grafschenners zijn opgeroepen tot deze actie door drie complotdenkers. Een van hen is Joost Knevel. Hij woont tegenwoordig in Spanje, maar mailde vorig jaar aan de bekende complotdenker Martin Vrijland dat hij verdrongen herinneringen heeft hervonden uit het jaar 1982.

Twee kinderen vermoord

Knevel beweert dat hij als 4-jarige heeft gezien hoe een huisarts uit Bodegraven samen met RIVM-baas Jaap van Dissel minstens twee kinderen vermoordde, onder meer op een schoolplein. Volgens de NOS is hier nooit aangifte van gedaan en zeggen van Dissel en de huisarts dat ze elkaar niet kennen.