Vrouw (23) omgekomen door misdrijf Doorniksestraat in Den Haag, man opgepakt

Er is een grote afzetting gemaakt
Er is een grote afzetting gemaakt © Regio15
DEN HAAG - De overleden persoon die is gevonden in de Doorniksestraat in Den Haag is een 23-jarige vrouw uit Den Haag. Een 41-jarige Hagenaar is maandag aangehouden. De politie gaat uit van een misdrijf, zegt een woordvoerder tegen Omroep West.
Het lichaam werd in de nacht van zaterdag op zondag gevonden, vlak bij de kruising met de Pompstationsweg. De politie deed zondag urenlang onderzoek. Een groot rechercheteam doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar het overlijden van de vrouw.
Lange tijd was onduidelijk wat de doodsoorzaak van de 23-jarige vrouw was. De Doorniksestraat, vlak bij de Scheveningse Bosjes en de Pompstationweg, werd afgesloten met zwarte schermen. Een dag later werd de man van 41 aangehouden. De vrouw is de vijfde persoon die dit jaar om het leven is gebracht in onze regio.

Aanhouding op de Treilerweg

Eerder op maandag werd een man aangehouden op de Scheveningse Treilerweg. Een arrestatieteam van de politie viel een huis en een naastgelegen pand van een afvalverwerker binnen. Daarbij werd een man gearresteerd.
Na zijn aanhouding werd de verdachte naar buiten gebracht in een witte overal, waarschijnlijk om eventuele sporen veilig te stellen. Ook werden een scooter en een afvalwagen in beslag genomen. De politie kon niet bevestigen of deze aanhouding iets te maken heeft met de overleden vrouw op Doorniksestraat. 'Ik kan er niks over zeggen vanwege het onderzoek', zegt de woordvoerder.

Niks meer te zien

Maandag was er niets meer te zien op de plek waar het lichaam van de vrouw gevonden werd. Alleen de achtergebleven handschoentjes van de forensisch specialisten van de politie herinneren nog aan het onderzoek. Waar de afzetting stond laten mensen nu hun hond weer uit.
Het pand op de Treilerweg, waar de politie maandagochtend binnenviel, is verzegeld.