Weekend belooft zonnig en droog te worden: 'Het wordt heel anders'

De temperatuur kan oplopen tot 21 graden
De temperatuur kan oplopen tot 21 graden © ANP
REGIO - Na weken van wisselvallig, nat lenteweer komt er vanaf vrijdag een langere periode van stabiel en droger weer. Dat zegt weerman Huub Mizee. De temperaturen kunnen vanaf dan oplopen tot 21 graden.
De verandering wordt vanaf woensdag al ingezet en dan gaat het stapje voor stapje de goede kant op. 'Woensdagmiddag regent het al minder, met meer zon en een temperatuur van veertien graden', vertelt Mizee.
Donderdag wordt het weer nog een stapje beter en vanaf vrijdag kan men genieten van een langere periode met stabiel, droger weer. Met een temperatuur die kan doorgaan naar 21 graden. 'Dat wordt het weer heel anders', besluit weerman Mizee.

Nat pinksterweekend

Het was een nat pinksterweekend, blikt Mizee nog wel even terug. Zo viel er volgens hem 37 millimeter regen in Zoetermeer. 'Boven de Noordzee ligt een lagedrukgebied. De lucht is instabiel', legt Mizee uit. Dat zorgde voor regen, met hier en daar hagel en zelfs onweer.
Het weer dit voorjaar verschilt enorm met dat van de lente vorig jaar. Hadden we toen in maart, april en mei 18 dagen met een temperatuur van 20 graden of hoger, dit jaar hebben we er tot nu toe slechts 3. Twee daarvan hadden we al in maart, de andere was op 9 mei toen het 24 graden werd.