Rugbyclub HRC opnieuw zwaar getroffen: vermoorde vrouw is lid

DEN HAAG - De overleden vrouw die afgelopen weekend op de Doorniksestraat in Den Haag is gevonden is een 23-jarige rugbyspeelster van de Haagsche Rugby Club (HRC). Dat zegt een functionaris van HRC tegen Omroep West.
Het lichaam van de vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag gevonden, vlak bij de Scheveningse gevangenis. De politie deed zondag urenlang onderzoek. Een groot rechercheteam doet onder leiding van de officier van justitie onderzoek naar het overlijden van de vrouw. De politie zegt uit te gaan van een misdrijf. Een 41-jarige man werd maandag aangehouden.
De 23-jarige vrouw speelde voor HRC Ladies Xtreme van de Haagse rugbyvereniging. Het team dat is vernoemd ter nagedachtenis van de in 2012 doodgestoken Ximena Pieterse. 'Dit hoop je nooit een keer in je leven mee te maken. En de meesten in dit team maken het nu voor de tweede keer mee', vertelt de functionaris.

Aanhouding op Treilerweg

Maandag werd een man aangehouden op de Scheveningse Treilerweg. Een arrestatieteam van de politie viel een huis en een naastgelegen pand van een afvalverwerker binnen. Daarbij werd een man gearresteerd.
Na zijn aanhouding werd de verdachte naar buiten gebracht in een witte overal, waarschijnlijk om eventuele sporen veilig te stellen. Ook werden een scooter en een afvalwagen in beslag genomen. De politie kon niet bevestigen of deze aanhouding iets te maken heeft met de overleden vrouw op Doorniksestraat in Den Haag. 'Ik kan er niets over zeggen vanwege het onderzoek', zegt de woordvoerder.

Stille tocht

Het team van de rugbyster loopt woensdag ter nagedachtenis van de speelster een stille tocht.