KNVB wil dat jeugdteams vanaf 5 juni weer onderling tegen elkaar kunnen voetballen

REGIO - De KNVB rekent erop dat jeugdspelers vanaf zaterdag 5 juni in teamverband kunnen uitkomen tegen een andere club. Dat schrijft de voetbalbond in een mail naar de clubs. Dat houdt in dat de bond denkt dat bijvoorbeeld jeugdspelers van Quick Boys kunnen spelen tegen die van VV Katwijk. De wedstrijden zijn voor alle jeugd- en O23-teams.

Maandenlang was het niet mogelijk om te spelen tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen, schrijft de KNVB. Om die reden start de voetbalbond de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB regiocup voor de jeugd. Die cup zou in de speelweekenden van 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni moeten plaatsvinden. Op 31 mei zou het speelschema bekend moeten zijn.

'De samenstelling van teams mag gedurende de regiocup wisselen', zegt de KNVB. Enige vereiste is dat spelers ingeschreven staan als lid van de vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie.

Na persconferentie definitief besluit

De nationale voetbalbond gaat ervan uit dat de regering volgende week dinsdag de seinen op groen zet. 'Direct na die persconferentie nemen we een definitief besluit over het spelen van de regiocup voor de jeugd', staat in de mail van de KNVB te lezen.

LEES OOK: Amateurvoetbalverenigingen optimistisch over de toekomst: 'Maar er zijn wel zorgen'

Meer over dit onderwerp:
KNVB AMATEURVOETBAL
Deel dit artikel: